Een nieuwe energie met smudgen in vijf stappen.

Inhoudsopgave

  Je hebt misschien net je eerste smudge stick gekocht of wilt er één gaan aanschaffen,

  maar hoe smudge je een ruimte of jouw huis? In deze blog leggen we je aan de hand van vijf stappen duidelijk uit hoe je kunt smudgen.

  Smudge sticks zijn oorspronkelijk afkomstig van de Native Americans. Zij bouwen een band op met de spirit van de plant, daarom wordt vaak de manier waarop wij “smudgen” ook wel gezien als “smoking”

  Als je een ruimte energetisch wilt reinigen met een smudge stick, zet je ramen en deuren dan open voordat je begint. Zo kunnen alle energieën jouw huis ook daadwerkelijk verlaten. 

  Bepaal je intentie en zeg deze hardop, net voor je de smudge stick aansteekt. Op deze manier zet je je ritueel extra kracht bij. Een intentie kan bijvoorbeeld zijn: “alle energieën die niet van mij zijn en mij belemmeren in het dagelijks leven, vraag ik om met het smudgen mijn huis te verlaten.” 

  Je werkt kamer voor kamer en begint altijd bij de bovenste kamer indien je je hele huis reinigt. Ga met de smudge stick langs de plinten van de kamer en neem ook alle hoeken, vensterbanken en andere plekken mee waar energie juist aanwezig kan zijn.

  Soms vertellen energieën die je bij je draagt of in huis je iets. Voel daarom eens of het al tijd is om deze energie te laten gaan door te smudgen of je nog inner work te doen hebt en de energie juist jou iets wilt vertellen.

  Vijf stappen hoe je kunt smudgen, doe dit altijd met respect voor de natuur, geschiedenis en spirits.

  Wanneer smudgen?

  Soms voel je een energie die jou misschien wat probeert te vertellen. Voel daarom altijd eerst of het de juiste tijd is. Misschien mag je juist eerst de energie doorvoelen en kan het je wat leren.

  Stap 1: de voorbereiding

  Zet je ramen of deuren open van de kamer of ruimte die je gaat smudgen. Zo kan de energie naar buiten.

  Stap 2: respect voor de natuur en spirits

  Bedank de spirits van de planten voor je de stick aan steekt.

  Stap 3: je intentie

  Zet een intentie en steek de stick aan. Vergeet niet een schaaltje mee te nemen voor rondvliegend as.

  Stap 4: hoe ga je te werk

  Loop door je huis met de brandende stick, begin altijd boven in je huis en werk langzaam naar beneden. Vergeet vooral de hoeken niet, daar is de meeste energie in opgeslagen.

  Stap 5: het doven van de smudge stick

  De stick gaat vanzelf weer uit en kun je daarom uit laten smeulen op een schaaltje. Wil je de stick eerder doven, dan houd je het brandende deel onder de kraan. Laat de stick drogen, zo is hij weer klaar voor gebruik.

  Duurzaamheidstip.

  Koop geen witte salie smudge sticks, maar kies voor een duurzamer alternatief. Bijvoorbeeld onze smudge sticks met kruiden uit eigen tuin. Bijvoorbeeld onze smudge stick Pachamama Beter voor de aarde en voor jezelf!

  Liefs, Caroline & Anne-Floor

  Misschien ook interessant

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en laat je meevoeren op reis naar de magische wereld van de kracht van kruiden, smudge sticks en workshops!