Magic potions en bereidingen van bijvoet

Inhoudsopgave

  Je kan bijvoet op verschillende manieren gebruiken en bereiden. Voor deze wonderlijke brouwsels kan je de bladeren, de bloeiende toppen en de wortel gebruiken.

  Het kruideninfuus

  Een van de oudste en simpelste manieren is een kruideninfuus (thee). Je neemt een eetlepel gedroogd kruid of twee stengels vers kruid en je overgiet het met heet water. Sluit je mok af en laat tien minuutjes trekken (dit infuus zal erg bitter smaken). Als je het infuus wilt inzetten voor de medicinaal gebruik (bijvoorbeeld voor het bevorderen van de spijsvertering en voor een goede verloop van de menstruatie), neem dan drie keer per dag een mok gedurende drie a vier weken. Las na die weken een pauze in van ongeveer een tot anderhalve week. (niet drinken bij zwangerschap!) 

  De kruidenolie

  Maak van de verse bloeiende toppen of gedroogd kruid een olie voor de voeten en benen. Vul een pot voor de helft met bijvoet en overgiet het met een olie naar keuze. Amandelolie heeft bijvoorbeeld een verzorgende werking.

  Laat de pot voor drie weken macereren. Na drie weken mag je het geheel zeven. Daar gebruik je bijvoorbeeld een kaasdoek voor en gedesinfecteerde kleine donkere flesjes. Zo blijft je olie langer goed. Bewaar je olie vervolgens donker en koud. Deze olie kan je gebruiken bij pijnlijke en vermoeide benen. 

  Energetisch reinigen

  Voor het reinigen van auraโ€™s en je huis, kan je een kruidenbundel (smudge stick) maken met gedroogde bijvoet.  Zorg dat je bijvoet niet direct na het oogsten bundelt. In de plant zit veel water, waardoor ze dan kan gaan schimmelen. Na ongeveer een weekje drogen in een goed geventileerde donkere ruimte, kan je bundels maken. Neem hier de tijd voor en zet een mooie intentie. Versier je bundel met bloemen of stenen om extra kracht bij te zetten. 

  Ik gebruik graag bijvoet om mijn huis mee te reinigen. De rook heeft een kruidige geur en  desinfecteert de ruimte. Ik doe het vooral als er veel mensen over de vloer zijn geweest of als ik me niet lekker in mijn vel voel. Lees in deze blog hoe je je huis kan smudgen.

  Bijvoet is zoals je kan lezen een bijzonder kruid met vele helende eigenschappen. Ze maakt transformaties door in haar leven. Dit is nog maar een klein deel van wat ze allemaal kan. Ga zeker op zoek naar haar en observeer. Ruik, proef en bekijk haar goed. Wat maakt ze bij je los? Waar kan Artemisia jou bij begeleiden?

  Wil je de kracht van bijvoet meteen ervaren? Koop dan smudge stick Pachamama en haal deze energetisch reinigende kracht in huis! 

  Misschien ook interessant

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en laat je meevoeren op reis naar de magische wereld van de kracht van kruiden, smudge sticks en workshops!