De kruidentuin van Caroline

Inhoudsopgave

  Dit is een artikel uit het tijdschrift Kruidentaal.

  Je kan dit prachtige tijdschrift aanschaffen op www.kruidentaal.nl

  De kruidentuin van Caroline

  Maak kennis met Caroline en Anne-Floor. Twee Zeeuwse dames met passie voor bewustwording creëren rondom het gebruik van spirituele producten, zoals smudge sticks. Caroline is in opleiding tot herborist en Anne-Floor is energetisch therapeut.

  Anne-Floor: “Ik heb een eigen Reiki praktijk aan huis en was op zoek naar een duurzamer alternatief voor witte salie en palo santo. Ik las steeds vaker dat door het populaire woorden van dit spirituele product, al kwetsbare natuurgebieden nog meer werden uitgeput. Ik zocht naar een alternatief voor in Nederland, maar kwam niet op het gewenste product uit. Toen stuurde Caroline mij een berichtje om een samenwerking te starten.”

  Caroline: “Aan de keukentafel zijn we gestart en dat is uitgegroeid tot een ontzettend mooie samenwerking. Het was een hele zoektocht hoe we bepaalde kruiden moeten drogen en hoe bloemen mooi blijven. Zo kun je van de smudge sticks die je in de winkel vindt, geen uitleg vinden online of bijvoorbeeld op YouTube hoe dit gemaakt wordt. We zijn inmiddels ook te vinden in verschillende winkels zo liggen onze producten in Rotterdam, Hulst en Kapelle. Wij geloven in de kracht van planten en kruiden van eigen bodem. Als je bijvoorbeeld kijkt naar bijvoet, dan heeft dat energetisch dezelfde werking als witte salie.”

  Anne-Floor: “In het begin vonden we het wel spannend, je leest vaak dat mensen iets “culturele toe-eigening” vinden. Dat is absoluut niet wat wij willen of hoe we het zien, we willen vooral bewustwording creëren rondom het gebruik van spirituele producten. Inmiddels maken we ook nog Aura sprays en verkopen we ook vintage schaaltjes voor smudge sticks. De abalone schelp is ook zo’n spiritueel product wat eigenlijk helemaal niet goed is voor de aarde.”

  Caroline: “We krijgen zoveel mooie reacties op wat we doen. Inmiddels geven we ook kruiden wierook workshops en smudge sticks workshops. Ik krijg ontzettend veel energie van het delen van mijn kennis die ik opdoe in mijn opleiding tot herborist. Als mijn opleiding is afgerond ga ik nog veel meer producten ontwikkelen en workshops geven. De natuur bevat zoveel wijsheid en zoveel middelen om ons te helpen. Het is mooi om te zien dat er zoveel vrouwen en mannen zijn die ook deze missie hebben.”

  Anne-Floor: “Het leuke is ook dat Caroline en ik van elkaar ontzettend veel leren. Zo heb ik een marketing achtergrond en kan ik Caroline daarbij helpen en andersom helpt Caroline mij weer met het delen van haar kennis over kruiden.” 3 tips van Caroline 1. Kijk eens in je achtertuin wat voor “onkruid” je hebt staan, zo kun van bijvoet een heerlijk kruidenwater maken wat een verfrissende werking heeft op de geest. 2. Je kan met bijvoet ontzettend mooie smudge sticks maken. Bijvoet heeft een sterk reinigende werking en de rook ontsmet de omgeving. Heb je bloemen in de tuin? Versier daar dan je smudge stick mee. 3. Als je bijvoet droogt, zorg dan dat dit in een goed geventileerde, donkere kamer gebeurt en bundel de stick nog niet. Dan gaat het schimmelen. Je kunt zodra het gedroogd is er een bundel van maken.

  Foto’s gemaakt door Lesly Koijen I Little Love Notes

  Wil je een workshop volgen of een smudge stick aanschaffen?

  Dat kan via www.moyashi.nl of volg ons op instagram @moyashi.nl & @meisjedepotter

  Misschien ook interessant

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en laat je meevoeren op reis naar de magische wereld van de kracht van kruiden, smudge sticks en workshops!